— vrijdag 13 september 2019, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Washington Post trekt stekker uit gratis forenzenkrant Express

“Hope you enjoy your stinkin’ phones.” Met die kop neemt de gratis forenzenkrant Express in de Verenigde Staten donderdag afscheid van zijn lezer. The Washington Post, eigenaar van Express, trekt de stekker eruit. “Ik heb altijd geweten dat deze dag zou komen”, schrijft leidingevend redacteur Dan Caccavaro in Express en op de website van The Washington Post. “Maar ik koos er altijd voor om er nog niet over na te denken.”

De eerste editie van Express verscheen zestien jaar geleden. “Toen we in 2003 lanceerden, was er nog niet zoiets als een iPhone. Het zou nog een jaar duren voordat Harvard-studenten een sociaal netwerk met de naam Facebook zouden gaan gebruiken om hun klasgenoten in de gaten te houden. Niemand was aan het tweeten of instagrammen of snapchatten. En de meesten van ons lachten nog om onze aan hun ‘Crackberry’-verslaafde vrienden.”

Maar tijden veranderen, zegt Caccavaro. Hij schrijft dat het in de huidige wereld voor een print-product moeilijk is op te boksen tegen de smartphone. “Ik ben jullie, de lezers, ontzettend dankbaar dat we de afgelopen zestien jaar onderdeel mochten uitmaken van jullie ochtend. Net zo dankbaar ben ik de vrouwen en mannen die jullie, in regen en zonneschijn, dagelijks met een glimlach begroetten om jullie een exemplaar van deze krant te overhandigen.”

Bekijk meer van

Washington Post Express

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.