Smartocto userneeds

— maandag 20 december 2010, 12:37 | 0 reacties, praat mee

Waakhonden willen meer toezeggingen

De zogeheten waakhonden, een groep waarin vertegenwoordigers van alle Wegener-krantenredacties zitten, hebben in een verklaring nogmaals hun bezorgdheid geuit over de toekomststrategie van de uitgeverij. De verklaring komt enkele dagen voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering aanstaande woensdag waarbij onder andere de benoeming van de Noor Truls Velgaard tot nieuwe bestuursvoorzitter van Wegener aan de orde komt. De waakhonden "nemen met respect kennis van het werk dat de Centrale Ondernemingsraad (COR) heeft verricht om uit de ontstane misère bij het mediabedrijf te komen. De afspraken die de COR met de Raad van Commissarissen en de beoogde nieuwe topman Truls Velgaard heeft gemaakt over een aantal belangrijke kwesties, nemen niet weg dat er meer moet gebeuren om het wantrouwen weg te nemen dat vanuit Mecom bij het totale personeel is gezaaid sinds de machtswisseling aan de Wegenertop". Laatste wijziging: 21 december 2010, 10:19

De waakhonden “steunen dan ook de voorstellen van het senior management van Wegener om de macht van Mecom binnen de Raad van Bestuur te beteugelen en vinden het van belang dat ook hierover met de COR afspraken worden gemaakt”.

Van de nu tot stand gekomen afspraken raken er volgens de waakhonden twee in het bijzonder het belang van de redacties: de plannen voor online-activiteiten en de opzet van de algemene Wegener-nieuwsvoorziening na beëindiging van het contract met de GPD (contract loopt tot 1 januari 2013, red.).

“Het vertegenwoordigend overleg van de gezamenlijke redacties eist nadrukkelijk zijn rol op in de vroegtijdige uitwerking van deze plannen, die alleen kunnen slagen als Wegener daarin investeert. De bereidheid hiertoe wordt voor de redacties een belangrijke toetssteen voor een mogelijk herstel van het geknakte vertrouwen in een bestendige toekomst van onze regionale nieuwsorganisatie.”

Bekijk meer van

Wegener Mecom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.