— donderdag 21 augustus 2014, 09:09

VS: ‘Reddingsactie Foley mislukte’

Afgelopen zomer hebben de Verenigde State een grote bevrijdingsactie op touw gezet om gijzelaars uit handen van de Islamitische Staat (IS) te bevrijden. Onder hen bevond zich ook de vermoorde journalist James Foley, waar recent een onthoofdingsvideo van opdook. De Amerikaanse inlichtingendiensten kregen informatie over een mogelijke verblijfplaats van de gevangenen, waarop president Obama een reddingsactie in Syrië goedkeurde waar tientallen Amerikaanse commando's aan deelnamen. Gevangenen werden niet aangetroffen, wel raakten de commando's in gevecht met strijders. Aan Amerikaanse zijde viel één lichtgewonde. IS zou van de familie van Foley miljoenen aan losgeld hebben geëist - eenzelfde eis zou volgens de New York Times zijn gesteld voor vrijlating van minstens drie Amerikanen die IS nog gevangen houden. Meer bij NOS / NOS op 3

Bekijk meer van

Syrië James Foley Irak

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.