anner smart octo

— vrijdag 8 november 2013, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Vrouwtjes van de radio!

Mark Koster was op donderdag 31 oktober te gast bij Vrouw & Media in Amsterdam. Het ging over ‘het journalistieke kruisverhoor’. Koster is, met fotograaf Frank Groeliken, graag onder vrienden. Nodig hem ook uit via koster@villamedia.nl

‘Het mannetje van de radio’ bestaat niet meer. Het is het vrouwtje van de radio! Wie de nieuwe programmering van Radio 1 bestudeert ziet in de line-up meer vrouwen dan mannen staan. Radiodiva Lara Rense staat met een biertje in NRC Café en telt de seksegenoten die de Radio 1 dag vanaf januari vullen.

Frederique de Jong in de ochtend, Willemijn Veenhoven iets later, ex RTL-diva Suzanne Bosman weer daarna, zijzelf aan de vooravond en Lucella Carasso bij ‘Met het oog op morgen’. ‘We zijn in de meerderheid’, zegt ze.

Rense staat samen met Antoinette - ‘ik ben meer activist dan journalist’ - Hertsenberg en Nieuwsuurs Nienke de Zoete nog na te bomen over de beste manier om iemand even lekker te grillen. De interviewtrojka is aanwezig op een avondje van Vrouw & Media over de trucjes om iemand retorisch te vloeren.

Voor Rense is het leukste ‘Bad Copje’ spelen, voor Nienke De SuikerZoete is dat lief glimlachen en dan een vileine vraag stellen met een achteloosheid alsof je iemand een handgranaat in zijn gezicht smijt en bij Hertsenberg heerst de geest van Von Clausewitz. ‘Ik wil ze aan een touwtje.’

De dames missen één iemand in de ether: Clairy Polak. Volgens De Zoete is Polak in staat om ‘boven de materie’ te staan en kan ze ‘goed luisteren’ (aldus Hertsenberg). We missen vooral die stem! En dat bleek uiteindelijk de crux voor alle goede interviews; The Voice. Die moet een beetje laag zijn, een tikje bekakt en met een licht ironische buiging naar boven.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.