PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 24 januari 2022, 10:37 | 0 reacties, praat mee

Vrijdag bekendmaking Journalist van het Jaar 2021

© Truus van Gog

Wie mag zich Journalist van het Jaar 2021 noemen? De redactie van Villamedia is eruit, en maakt op vrijdagmiddag 28 januari vanuit de Centrale Bibliotheek Den Haag bekend wie de titel een jaar lang mag dragen. De uitreiking van de prijs is vrijdag vanaf 16.00 uur te volgen via een livestream op Villamedia.nl en op ons YouTube- en Facebook-kanaal. Laatste wijziging: 25 januari 2022, 09:17

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan er ook dit jaar helaas geen publiek op locatie aanwezig zijn.

Tijdens de uitzending zal het beeldje dat bij de prijs hoort, van de Haagse kunstenaar Loek Bos, aan de winnaar worden uitgereikt door Chris Helt, die per 1 februari start als de nieuwe hoofdredacteur van Villamedia.

Naast de Journalist van het Jaar wordt ook de Afstudeerprijs Villamedia uitgereikt. De Afstudeerprijs bekroont de scriptie (bachelor of master) die het afgelopen jaar het meest blijk geeft van journalistiek talent.

Villamedia kiest sinds 2006 jaarlijks de Journalist van het Jaar. Eerdere winnaars zijn onder anderen Geertjan Lassche, Bas Haan en de duo’s Joop Bouma en Jet Schouten, Eric Smit en Kim van Keken en Jan Kleinnijenhuis en Pieter Klein.

De jury bestaat uit de redactie van Villamedia, aangevuld met vaste medewerkers van de titel en de redactieadviesraad. Daarin zitten onder andere Cisca Dresselhuys, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn.

De Journalist van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag. De uitreiking vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aldaar. Den Haag is trots dat de prijs wederom wordt uitgereikt in ‘de stad van Vrede en Recht, die opkomt voor het belang van vrije en onafhankelijke journalistiek’.

De uitreiking is vrijdag 28 januari vanaf 16.00 uur te volgen via een livestream op villamedia.nl en op de onze Facebook- en Youtube-pagina.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.