— donderdag 8 april 2021, 09:05 | 0 reacties, praat mee

VPRO trekt Ismail Ilgun terug als presentator programma online shaming

ANP

De VPRO heeft besloten Ismail Ilgun toch niet in te zetten als presentator van een programma over online shaming. De voormalige 'treitervlogger' zou volgens de omroep onvoldoende afstand nemen van vloggers die zich daaraan schuldig maken. Laatste wijziging: 8 april 2021, 09:14

Journalist Asma el Ghalbzouri zegt in de Volkskrant dat de keuze voor Ilgun het “zwart voor haar ogen” maakte. Ze stelt dat ze binnen twintig minuten voldoende materiaal had verzameld om aan te tonen dat Ilgun ongeschikt was voor dit onderwerp.

Een interview dat Ilgun voor zijn eigen YouTube-kanaal met vlogger Youness Ouaali hield was de druppel. “Ouaali exposet voor zijn 85 duizend volgers meisjes en lhbti-jongeren, omdat ze zich op sociale media niet kuis genoeg zouden gedragen”, aldus El Ghalbzouri.

Ilgun zegt dat Youness in zijn ogen niet slecht is. Hij vindt het besluit de presentatieklus te annuleren ook onprofessioneel; de screening had kunnen plaatsvinden voor ze met elkaar in zee gingen.

De VPRO kreeg naast informatie van El Ghalbzouri ook van andere vrouwen informatie over Ilgun. De omroep zegt vanwege het gevoelige onderwerp niet met Ilgun verder te gaan. De VPRO zou al langer met Ilgun in gesprek zijn over het gedrag op internet. Meer bij de Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.