training eu starters

— maandag 1 juli 2019, 13:46 | 0 reacties, praat mee

VPRO schrapt VPRO Boeken en Vrije Geluiden

Nadia Moussaid

De programma's VPRO Boeken en Vrije Geluiden stoppen per januari als zelfstandige titels. In plaats daarvan komt er een nieuw programma met Nadia Moussaid. Laatste wijziging: 4 juli 2019, 16:27

Aan de hand van actuele thema’s die worden behandeld in boeken, films en muziek gaat Moussaid met gasten in gesprek over de wereld van nu, dat maakt de VPRO bekend.

Willem van Zeeland, hoofdredacteur VPRO: “Auteurs, filmmakers en componisten hebben vaak prikkelende en uitgesproken ideeën over de complexe wereld waarin we leven. Aan deze vrije denkers uit alle windstreken willen we in dit programma een ruim podium bieden.”

Het nieuwe programma krijgt naast de televisie-uitzendingen op NPO 2 een uitgebreide website met een interactieve leesclub, podcasts en online video. Ook is er een intensieve samenwerking met Nooit Meer Slapen, het dagelijkse interviewprogramma op NPO Radio 1 met Pieter van der Wielen.

Daarmee komt er wel een einde aan de programma’s VPRO Boeken en Vrije Geluiden. VPRO Boeken was sinds 2005 op de buis, Vrije Geluiden sinds 2001. “We betreuren dat deze programma’s stoppen en begrijpen dat vaste kijkers hieraan zullen moeten wennen,” aldus Van Zeeland.

De VPRO-hoofdredacteur is wel erg blij dat er vanaf januari een prominente plek komt voor boeken en muziek in de programmering: op primetime zaterdagavond. In september wordt er meer over het programma bekendgemaakt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.