Voorpublicatie: Johannes van Dam, de koning van de culinaire kolommen
Deze week verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam het boek ‘Johannes van Dam. De biografie’, geschreven door Jeroen Thijssen. Culinair journalist Van Dam (1946-2013) was een markante, bijna cinematografische figuur en bekend van zijn wekelijkse restaurantrecensie ‘Proefwerk’ in Het Parool. Vijf jaar geleden overleed hij. Een voorpublicatie.
Verder lezen? Probeer dan Villamedia 30 dagen gratis
Heb je al een account of ben je NVJ-lid? Log dan in
Praat mee
1 reactie
Derrick, 9 november 2018, 23:40
Johannes van Dam… ik heb hem ergens eind jaren 70, begin 80 uit een 5-sterren hotel moeten verwijderen toen hij -slonzig gekleed- op een troosteloze zondagmiddag de chique bar wilde binnenstappen met een zwarte maar broodmagere kat die aan een stuk uitgerolde verband was vastgeknoopt…
Een heel verhaal wat ik mij nog heel goed kan herinneren.