basis naar compleet

— dinsdag 30 juli 2019, 14:31 | 0 reacties, praat mee

Voor zijn nieuwe functie hoeft Perry Feenstra (RTL Z) zijn bureau maar 30 meter te verplaatsen

Perry Feenstra (rechts), in gesprek met Villamedia-hoofdredacteur Dolf Rogmans. - © Truus van Gog

Perry Feenstra, chef economie bij RTL Nieuws en RTL Z stapt over naar het RTL-programma Editie NL. Hij is per 1 september benoemd tot chef. Laatste wijziging: 31 juli 2019, 13:12

Feenstra volgt Lotte Ragut op, die in juni aangaf naar de NPO te vertrekken om adjunct-hoofdredacteur bij Nieuwsuur te worden.

Voor Feenstra is het een droom die uitkomt. Hij heeft een nieuwe baan, maar kan wel gewoon bij RTL blijven. “RTL is een geweldig bedrijf om voor te werken: ik maak hier onderdeel uit van een grote vriendenclub waarvan veel mensen me heel na aan het hart liggen. Nu kan ik een geheel nieuwe uitdaging aangaan, terwijl ik mijn bureau maar een meter of dertig hoef te verzetten.”

Feenstra werkt sinds 2006 bij RTL Z. “Het gaat nu beter dan ooit met RTL Z. Journalistiek ligt het schip mooi op koers. We zijn het krachtigste merk op het gebied van ondernemen en hebben een prachtig bereik door de combinatie van TV, online en events.”

Als voorbeelden geeft de chef het MKB Ondernemerscongres en het MKB Ondernemerscafé. “Ook daar werkt de combinatie met digitaal én tv als een trein.” Dat gaat volgens hem ook op voor Bright, dat “met het jaarlijkse tech-event Brightday en de sterke online techverslaggeving een supersterke positie heeft verworven in de techwereld”.

Feenstra is trots op het team dat de omslag heeft gemaakt naar een wereld waarin tv en online samen optrekken en elkaar voortdurend versterken. “Kijk bijvoorbeeld eens naar de dagelijkse explainer-video’s die we maken. Elke dag sieren ze de buis, terwijl ze online echt uitgroeien. Ook financieel is het RTL Z nooit beter gegaan.”

Voor Feenstra is het dus een mooi moment om het stokje over te dragen. “EditieNL is een belangrijk programma voor RTL4 en scoort heel goed. Er zit een gedreven club redacteuren, verslaggevers en presentatoren op. Dat past bij mij: met passie en veel lol werken aan mooie journalistiek. Ik denk dat het nog beter kan, maar daar ga ik, met het team, rustig de tijd voor nemen.”

Hij verwacht dat de dynamiek anders zijn. Nu werkt hij met meerdere deadlines en straks voor Editie NL met nog maar één deadline, maar: “de passie en de werklust van de mensen bij EditieNL lijkt heel erg op de manier waarop er bij Z gewerkt wordt. Er zijn dus veel raakvlakken. Ik zal moeten wennen aan het nieuwe team, maar ik ken gelukkig de meeste mensen al wel. Dat geeft me dan ook alle vertrouwen dat we mooie tijden gaan beleven bij Editie”.

Wie de opvolger van Feenstra wordt bij RTL Z is nog niet bekend.

Bekijk meer van

RTL Z RTL Perry Feenstra Editie NL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.