— vrijdag 24 mei 2013, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Voedende journalistiek

Het was maar heel even verkrijgbaar. Hét tijdschrift over de kunst van het verhalen vertellen: Verhalende Journalistiek. De eenmalige glossy werd tijdens De geheimen van de Top conferentie in april uitgedeeld.

In Verhalende Journalistiek gaat het over ‘voedende’ teksten. Het soort waarvan je als lezer verzadigd raakt. ‘Verhalen helpen ons verplaatsen in een ander, versterken sociale gevoelens en vergroten onze empathie’, aldus Asha ten Broeke in de tekst ‘Verhalen zijn onmisbaar’. Hoofdredacteur Paulien Bakker heeft een duidelijke mening over de functie van de journalist. ‘Journalisten moeten in de veranderende – en voor vele mensen beangstigend – groter wordende wereld verhalen zoeken die mensenlevens betekenis geven’. In het magazine onder meer een verhaal over de zoektocht van Anne Martens naar een Afrikaans meisje en een boeiend fotoverhaal van documentaire fotograaf Anaïs López. Nieuwsgierig? Houd de website van INJN (Initiatief Narratieve Journalistiek Nederland) goed in de gaten, binnenkort is hier de online versie van het blad beschikbaar.

Verhalende Journalistiek is een uitgave van INJN: 
www.verhalendejournalistiek.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.