— donderdag 18 maart 2010, 09:01

Bladendokter verlaat Sanoma

Rob van Vuure (65) gaat met pensioen. In april verlaat hij na bijna veertig jaar Sanoma Uitgevers, voorheen VNU. Van Vuure kwam in 1971 als leerlingjournalist binnen bij Libelle. Door de jaren heen was hij hoofdredacteur van verschillende grote bladen als Libelle, Margriet, Viva, Playboy en Avenue. Vaak om nieuw leven in de titels te blazen – en zo werd hij de bekendste bladendokter van Nederland. De laatste jaren was hij actief als creatief directeur. Laatste wijziging: 18 december 2014, 20:55

In die functie zette hij de Media Parade op, een jaarlijks terugkerend evenement van Sanoma, vol workshops en presentaties over media. Donderdag 22 april, de laatste dag van de Parade dit jaar, staat daarom in het teken van het afscheid van Van Vuure.

Helemaal weg is de bladendokter niet. Bij Sanoma zal hij nog worden ingezet voor specifieke tijdelijke projecten, en voor het coachen van jonge hoofdredacteuren en het leiden van brainstorms.

De functie van creatief directeur wordt niet opgevuld. Die was speciaal voor Van Vuure in het leven geroepen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.