— maandag 29 september 2014, 14:30

ViP doet onderzoek naar nepstages

De jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers (ViP), heeft onder leiding van mediaprofessor Mark Deuze onderzoek gedaan naar verlengde stages/nepstages. Tijdens de Nacht van de Journalistiek werden de onderzoekscijfers gepresenteerd. Het blijkt dat een kwart van de studenten die stage heeft gelopen, te maken kreeg met een vervolg- of nepstage. De gemiddelde stagevergoeding van een gewone stage ligt tussen de 200 en 300 euro en bij een verlengde stage blijft dit hetzelfde. Ruim 90 procent van de stagiairs onderhandelt niet over honorering of reiskostenvergoeding. Wel zou de verlengde stage inhoudelijk veel opleveren, bijvoorbeeld het krijgen van serieuze opdracht en meer verantwoordelijkheden. Vers in de Pers gaat het komende jaar meer onderzoek doen naar nepstages. De cijfers die tijdens de Nacht van de Journalistiek werden gepresenteerd gelden als een eerste verkenning. Meer bij NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.