anner smart octo

— dinsdag 11 januari 2011, 15:24

Vier banen weg bij verliesgevend VK Banen

VK Banen van De Persgroep moet drastisch bezuinigen. Van de zes banen zullen er vier verdwijnen, als gevolg van teruglopende personeelsadvertenties, zo is het personeel van de Volkskrant meegedeeld. Chef Quinty Danko en een van de vijf redacteuren mogen blijven. Van twee medewerkers wordt het tijdelijke dienstverband niet verlengd. Voor de twee andere medewerkers zoekt De Persgroep naar een baan binnen het bedrijf of een vrijwillige vertrekregeling. ´De magazines van VK Banen zijn bijna altijd verliesgevend', aldus de verklaring. 'Dat heeft tot gevolg dat we de productie van specials en de inhoud van de website op een soberder en flexibeler manier moeten organiseren’. ‘We gaan meer met freelancers werken’, zegt directeur Frits Campagne in een toelichting. De inkomsten van VK Banen zijn vorig jaar vergeleken met 2009 met 30 procent gedaald. ‘De ontwikkeling van de omzet op de personeelsmarkt is niet gunstig. Er zijn weinig personeelsadvertenties in de zorg, welzijn en de overheid.’

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.