word studentlid

— donderdag 22 oktober 2020, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Videodienst Quibi sneuvelt ondanks anderhalf miljard aan investeringen

Videodienst Quibi sneuvelt ondanks anderhalf miljard aan investeringen
AFP

De Amerikaanse streamingdienst Quibi gooit na zes maanden en een initiële financieringsronde van omgerekend bijna anderhalf miljard euro de handdoek in de ring. Er zijn te weinig abonnees aangetrokken om levensvatbaar te zijn, aldus het platform. Laatste wijziging: 22 oktober 2020, 08:52

Quibi redde het nooit tot de Nederlandse kust, maar was internationaal opvallend omdat shows extreem kort waren (rond 10 minuten per aflevering) en via technische trucs tegelijk in portret- als landschapsmodus waren gefilmd. Dit met het oog op consumptie op telefoons of tablets, waar de gebruiker zelf bepaalde welke verhouding de voorkeur had. De video toonde dan nog steeds een geoptimaliseerde versie.

Met het lijk nog warm waagt Indiewire zich aan een eerste post-mortem: volgens de film- en televisiesite heeft Quibi z’n potentiële kijkerspubliek en de wijze waarop die televisie kijken volledig verkeerd ingeschat. De dienst richtte zich op mobiele consumptie, maar ging volgens Indiewire voorbij aan het idee dat mensen hun mobiel meestal gebruiken terwíjl ze een serie kijken.

Om er met vrienden over te praten of tegelijk sociale media te volgen, bijvoorbeeld. Nu moest er gewisseld worden. Verder promootte Quibi zich als een soort ‘snack-tv’, als je op de trein wacht of in de rij bij de kassa staat. “Maar een lading gratis diensten bieden al zulke afleiding en sociale media als Twitter, TikTok en Snapchat doen dat ook, met het voordeel van interactie”, aldus Indiewire.

De coronapandemie zal evenmin hebben geholpen, constateert Indiewire - al is het magere aanbod van uitzonderlijke shows een grotere factor. Volgens berichten in de Amerikaanse media kijkt Quibi of er interesse is in een overname van bedrijfsonderdelen.

Bekijk meer van

Quibi

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.