— dinsdag 27 augustus 2019, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Tooltip: Zo achterhaal je waar en wanneer een foto gemaakt is

Bij grote nieuwsgebeurtenissen kunnen sociale media een goede bron zijn. Ooggetuigen delen er informatie en foto’s die je als journalist goed kunt gebruiken. Maar een vergissing is zo gemaakt. Zeker wanneer er moedwillig foto’s gedeeld worden die helemaal niet tijdens het nieuwsmoment gemaakt zijn. Laatste wijziging: 11 oktober 2022, 09:25

Een handige manier om na te gaan waar en wanneer een foto is gemaakt, is door te kijken naar de metadata in de foto. Daar zijn talloze tools voor, maar Jeffrey’s Image Metadata Viewer is een van de snelste. In deze video laat ik je zien hoe deze tool werkt. Wil je een wat uitgebreidere tool proberen om metadata te achterhalen, dan is de gratis plugin InVid ook de moeite waard.

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.