noodfonds

— woensdag 16 juli 2008, 09:06

Viacom krijgt anonieme YouTube-logs

Videosite YouTube, een onderdeel van Google, mag gebruikersgegevens die het volgens een gerechtelijke uitspraak moet afstaan aan mediagigant Viacom anonimiseren, meldt het ANP. Viacom had toegang tot deze informatie geëist om te kunnen nagaan (en mogelijk bewijzen) dat auteursrechtelijk beschermde filmpjes populairder zijn dan de producties van een gemiddelde amateur. De reusachtige logbestanden bevatten van élke YouTube-gebruiker het computeradres en de bekeken filmpjes. Dat kwam Viacom op beschuldigingen te staan dat het de privacy van miljoenen internetters schendt, teneinde een punt te maken. Het zou in het bijzonder om videoclips gaan. Viacom bezit onder meer clipzender MTV. Google en Viacom zijn nu overeengekomen dat de informatie zo wordt bewerkt, dat individuele gebruikers niet meer zijn te achterhalen.

Bekijk meer van

YouTube Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.