NVJ compleet lid

— woensdag 24 augustus 2022, 11:35 | 0 reacties, praat mee

Vervolg op BOOS-aflevering over The Voice

Vervolg op BOOS-aflevering over The Voice
© Robin Utrecht

De komende uitzending van BOOS, die donderdag online komt, staat opnieuw in het teken van The Voice of Holland en John de Mol. Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA nadat maker Tim Hofman dinsdag een promoclip online had gezet waarin te zien is dat hij met Paul Römer, directeur TV bij Talpa, belt. Over de precieze inhoud wil de omroep niets zeggen. Laatste wijziging: 24 augustus 2022, 11:47

Talpa laat weten dat het benaderd is voor de uitzending, maar wil er inhoudelijk niets over kwijt. “We zien geen reden er verder op in te gaan”, aldus de zegsvrouw. In de promo is te zien dat Hofman aan Römer vraagt om een tweede gesprek met De Mol. “Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John”, zegt de programmamaker. Verdere informatie wordt niet gegeven.

In januari liet BOOS meerdere vrouwen aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de populaire zangcompetitie op RTL 4. Negentien vrouwen deden tegenover Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie.

Eind april werd bekend dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan van wangedrag bij The Voice. Er liggen onder meer aangiften tegen coach Ali B, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Het onderzoek loopt nog, heeft een woordvoerder dinsdag laten weten. Hij kan niet aangeven wanneer er meer duidelijkheid komt.

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland maakte veel los in de samenleving. Zo kwamen er bij MORES, waar slachtoffers van ongewenst gedrag in de creatieve sector zich kunnen melden, in de weken erna tientallen reacties binnen. De bewuste aflevering was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen bekeken.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.