banner persveilig

— vrijdag 16 oktober 2015, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Vertrouwensbreuk tussen journalisten en hoofdredactie VRT

Wikimedia Commons

De redactie van de nieuwsdienst van de Vlaamse publieke omroep VRT heeft het vertrouwen in zijn eigen leiding opgezegd. De vertrouwensbreuk zou volgens andere Vlaamse media mogelijk kunnen leiden tot het vertrek van hoofdredacteur Luc Rademakers. Aanleiding voor de vertrouwensbreuk is een mededeling van de VRT-hoofdredactie die stelt dat een maandagavond uitgezonden interview met een terugkerende Syriëganger 'niet voldoet aan de journalistieke normen'.

Het interview zou, volgens de hoofdredactie, kritiekloos zijn geweest. De redactie achter het bewuste interview voelde zich door het bericht in hun hemd gezet, en sindsdien is de storm niet meer gaan liggen. De beslissing om het bewuste interview na de uitzending offline te halen, wordt door veel redacteuren afgedaan als censuur.

In een poging de vertrouwensbreuk dicht te metselen hebben de hoofdredactie, de raad van bestuur en de redactieraad van de VRT een bemiddelingstraject opgestart. Daarin wordt ‘een aantal hangende problemen snel en systematisch samen aangepakt’.

Het rommelt al langer bij de omroep, waar in de toekomst bijna 300 banen moeten verdwijnen.

Bekijk meer van

VRT

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.