— vrijdag 14 januari 2011, 10:30

Verslag van rellen Tunesië vanuit Egypte

De standupper van NOS-correspondent Nicole Le Fever in een item in het 8 uur Journaal van woensdag over de protesten in Kasserine blijkt niet in Tunesië te zijn gemaakt maar in Egypte, ongeveer 2000 kilometer verderop. Le Fever had nog geen journalistenvisum voor Tunesië. Inmiddels is ze wel in het land. De redactie van het NOS Journaal liet Le Fever woensdag commentaar geven bij beelden uit Tunesië aangeleverd door een persbureau. Ook was er een naadloze overgang naar een standupper. Daarbij bleef onvermeld waar Le Fever precies stond, waardoor het leek of ze in Tunesië was. 'Een misverstand' met de redactie', zo meldt Marcel Gelauff, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws. 'Je moet niet de suggestie wekken dat iemand ergens is, terwijl diegene daar niet is.' GeenStijl noemt het een journalistieke doodzonde. Vergelijkbaar met extra applaus voor Beatrix en het stiekem toevoegen van een pistoolschot. Meer bij GeenStijl / VK

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.