— woensdag 11 april 2018, 15:34 | 0 reacties, praat mee

Vers Beton richt onderzoeksredactie op

Pixabay

De Rotterdamse lokale website Vers Beton heeft zijn eigen onderzoeksredactie opgericht. De redactie draagt de naam De Harde Kern en gaat zich voor langere periodes vastbijten in ontwikkelingen in de stad. 'Sudderjournalistiek', noemt initiatiefnemer Margot Smolenaars het. Het zijn complexe onderwerpen die tijd kosten om te onderzoeken, in tegenstelling tot het snelle snacknieuws van de dag.

“Met onze onderzoeksredactie willen wij producties maken die passen bij een complexer wordende samenleving”, schrijft Vers Beton-hoofdredacteur Eeva Liukku. “De antwoorden op ogenschijnlijk simpele vragen zijn de basis waarmee Rotterdammers hun leefomgeving beter kunnen begrijpen. En begrip is het begin van vertrouwen en van verandering.”

De Harde Kern kan mede bestaan door een subsidie van Stichting Democratie & Media en CityLab010, een regeling die Rotterdammers wil stimuleren om te werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. De onderzoeksredactie trapt af met twee onderzoeken: Margot Smolenaars gaat uitzoeken wie bepaalt wat er in de stad gebouwd mag worden en Inge Janse gaat in kaart brengen welke spelers van belang zijn voor de verduurzaming van de haven.

Bekijk meer van

Vers Beton

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.