word studentlid

— vrijdag 29 april 2011, 14:44 | 1 reactie, praat mee

Veroordeling in moordzaak Markelov

In Rusland zijn een 30-jarige Russische nationalist en zijn vrouw schuldig verklaard aan moord op de mensenrechtenadvocaat Stanislav Markelov (34) en de freelance journalist Anastasia Baboerova (25), die in 2009 op klaarlichte dag werden vermoord. Markelov was een bekende advocaat, die in het verleden ook de vermoorde journaliste Anna Politkovskaja had bijgestaan. Baboerova was bezig met een interview met Markelov toen de nationalist Nikita Tikhonov hen beiden doodschoot. Zijn vrouw Yevgenia Khasis is veroordeeld omdat ze voor hem op de uitkijk stond. Baboerova werkte voor Novaya Gazeta, de krant waar ook Politkovskaja voor schreef voor haar gewelddadige dood in 2006. Tikhonov en Khasis zullen volgende maand hun strafmaat horen; hun advocaat heeft al beroep aangetekend. Laatste wijziging: 2 mei 2011, 11:12

Bekijk meer van

Rusland

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Jerzy Plenzdorf, 30 april 2011, 20:30

Hoe moet de eenvoudige sterveling dit bericht interpreteren? Is dit gerechtigheid, is het een smakeloze eenakter van de staat om enig vertrouwen te herstellen of is dit daadwerkelijk Russische ‘rechtspraak’. In een land waarin waarheidsvinding en bedrog twee door elkaar lopende begrippen zijn geworden, durf ik niet meer voor mij zelf te bepalen wat de waarde van dit nieuws is.

Jerzy Plenzdorf
http://www.palinkavleeschhoek.com

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.