— dinsdag 9 juli 2013, 17:26

Dagestan: journalist vermoord

In de Russische deelstaat Dagestan is hoofdredacteur Akhmednabi Akhmednabiev van het onafhankelijke weekblad Novoe Delo doodgeschoten. Akhmednabiev, die in de voornalijke islamitische staat schreef over pogingen om een sluimerende opstand te onderdrukken, was in januari al eens doelwit van een schietpartij en ontving sinds mei 2012 al doodsbedreigingen, meldt Human Rights Watch. In Dagestan zijn journalisten vaker doelwit - in 2011 werd krantenjournalist Gadzhimurad Kamalov vermoord en in 2008 werd journalist Abdullah Alisjajev in een politieauto door het hoofd geschoten. Hij zou naar een wapen hebben gegrepen, was toen de officiële lezing. Human Rights Watch hekelt de onverschillige houding van de Dagestaanse autoriteiten - die straffeloos doden van journalisten mogelijk maakt.

Bekijk meer van

Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.