— vrijdag 9 januari 2015, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Veronica betaalde te veel voor frequentie

Radio Veronica heeft te veel geld betaald voor zijn FM-frequentie. Dat stelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), meldt NRC Handelsblad. Radio Veronica, eigendom van Telegraaf Media Groep (TMG), moest ruim 20 miljoen euro betalen voor het gebruik van een pakket etherfrequenties van 2011 tot en met 2017. Het CBb stelt in een uitspraak in hoger beroep, dat het ministerie van Economische Zaken een gebrekkig onderzoek heeft gedaan naar de waarde van de FM-frequenties. Het ministerie moet nu een nieuwe waarde gaan bepalen van het frequentiepakket van Veronica. Laatste wijziging: 10 januari 2015, 10:07

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft nog geen uitspraak gedaan in twee andere zaken over radiofrequenties. De drie grote commerciële zendergroepen in Nederland - Sky Radio Group (inclusief Radio Veronica, TMG), Radio 538 (Talpa) en Q-Music (Persgroep Nederland) - vinden dat zij ook te veel hebben betaald.

En dat Radio 10 in 2013 veel te weinig heeft betaald voor zijn FM-frequentie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.