— dinsdag 8 december 2015, 15:35 | 0 reacties, praat mee

Vernieuwingen bij NPO Radio 1

Koen Suyk / ANP

Vanaf begin volgend jaar gaan de nieuws- en sportprogramma’s op NPO Radio 1 op de schop. Dat melden NOS, NTR en EO in een gezamenlijk persbericht.

Jurgen van den Berg wordt de nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal, dat bovendien een half uur langer gaat duren: van 06.00 tot 09.30 uur. Het team bestaat verder uit nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings, sport commentator Gio Lippens en economisch duider Merel Stikkelorum. Winfried Baijens presenteert op de zaterdagochtenden en is de vaste invaller van Jurgen van den Berg.

In de namiddag komt er van 16.00 tot 18.30 uur een geheel nieuw programma van de NOS en NTR: Nieuws en Co. In dit programma staan nieuws, wetenschap, diversiteit en cultuur centraal. Lara Rense is de centrale presentator. Presentatoren Mustafa Marghadi en Petra Possel gaan (afwisselend) het land in op zoek naar bijzondere verhalen. Tot slot is er voor diverse reportages een samenwerking met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR). Joost Karhof is de vaste vervanger van Lara Rense.

Voor het avondprogramma werken de NOS en de Evangelische Omroep samen in het nieuwe avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken met sport en nieuws. Presentatie is in handen van Renze Klamer en Robbert Meeder. EO-ers Margje Fikse en Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt (beiden NOS) zullen met regelmaat te horen zijn. Op maandagavond bespreekt een sportforum van steeds wisselende sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste actuele sportnieuws van de achterliggende en de komende week. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum van een vast panel, aangevuld met een deskundige. Verder gaat dagelijks een verslaggever op pad om live in de uitzending het antwoord te vinden op een uitzoekvraag die voortkomt uit de actualiteit. De uitzending begint om 20.30 uur tot 23.00 uur.

De wijzingingen bij NPO Radio 1 gaan in op 4 januari.

Bekijk meer van

NPO Radio 1

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.