persveilig seminar

— donderdag 9 februari 2023, 07:36 | 0 reacties, praat mee

Vernieuwd mediamuseum Beeld & Geluid officieel geopend

Eppo van Nispen tot Sevenaer met Shefali Duggal tijdens de opening van het vernieuwde Beeld & Geluid. - © ANP / Edwin Jansen

Het compleet vernieuwde mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum is woensdagavond officieel geopend. Het museum sloot in oktober 2020 de deuren en is in de afgelopen 2,5 jaar compleet vernieuwd. Het publiek is vanaf zaterdag welkom.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld & Geluid, roemde in zijn openingsspeech de kwaliteit van wat er door de jaren heen allemaal gemaakt is door de media. “Dit landje is gewoon fucking goed in het maken van verhalen, al heel lang. Soms maken we onszelf daar echt te klein in”, zei hij, terwijl we volgens hem “wereldwijd tot de top behoren”. “Als je hier bent gearchiveerd dan doe je ertoe.” Van Nispen tot Sevenaer noemde het nieuwe museum het “het huis van de media” en “het huis van iedereen”.

Het oude museum, dat in 2006 werd geopend, is compleet weggehaald en had een vernieuwingsslag nodig. “Het museum gaat over media en de media waren in 2006 compleet anders dan nu, in 2023. Zo bestond YouTube nog maar drie maanden”, verklaarde een woordvoerder van Beeld & Geluid eerder.

Nu is het museum helemaal vernieuwd. “Het is gewoon veel meer van deze tijd.” Het museum stond bij de opening al bekend als interactief en is dat nog steeds, aldus de woordvoerder. Zo kunnen bezoekers van het museum nu bijvoorbeeld ‘live’ als verslaggever schakelen met Jeugdjournaal-presentatrice Evita Mac-nack in de studio.

De openingsavond werd woensdag gepresenteerd door Sosha Duysker. Op de ceremonie kwamen verschillende BN’ers af.

Bekijk meer van

Beeld & Geluid

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.