— donderdag 12 februari 2015, 09:26 | 0 reacties, praat mee

Verloskundigen breken met Sanoma

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) heeft eerder deze maand een jarenlange samenwerking met uitgever Sanoma beëindigd. De beroepsorganisatie voor verloskundigen kan onder vorig jaar aangenomen gedragsregels rond borstvoeding niet samenwerken met een bedrijf dat samenwerkt met de flesvoedingsindustrie. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft in een zogeheten borstvoedingscode bepaald dat marketing en reclame voor spenen, flessen en moedermelkvervangers aan banden moet worden gelegd. "We kunnen niet meewerken aan een blad waar Nutricia of Nestlé in staan", stelt een woordvoerster tegenover Adformatie. De KNOV werkte samen met Sanoma-uitgave Zwanger - Ouders van Nu, dat gratis werd verspreid bij verloskundigenpraktijken en waar de organisatie - tegen betaling - advies aan gaf. De samenwerking is 'in goed overleg' gestaakt, aldus KNOV.

Bekijk meer van

Sanoma KNOV

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.