training eu starters

— maandag 11 september 2017, 12:50 | 0 reacties, praat mee

Kamerbreed wordt onderdeel van Radio EenVandaag

© Koen van Weel / ANP

UPDATE Presentator en journalist Kees Boonman zegt in een interview met Het Parool dat Kamerbreed stopt. In een reactie laat AVROTROS weten dat het politieke interviewprogramma verdwijnt van de zaterdag, maar terugkeert als onderdeel van Radio EenVandaag. Laatste wijziging: 11 september 2017, 15:57

Daarbij blijft de naam Kamerbreed gehandhaafd. Daarnaast maakt de omroep gebruik van de expertise van de huidige redactie en zal er voor Boonman een prominente rol zijn weggelegd. Volgens AVROTROS komt er nu een half uur politiek per (werk)dag. Dat is meer dan een verdubbeling van de huidige uitzendtijd. Dat is ook wat zendermanager NPO Radio 1 Laurens Borst in juni zei nadat het conceptjaarplan Radio 2018 uitlekte en ophef ontstond over de plannen met betrekking tot Kamerbreed en de onderzoeksjounalistieke programma’s Argos en Reporter Radio.

Kees Boonman noemt in in Het Parool (via Blendle) het einde van het politieke interviewprogramma jammer en een ondoorgrondelijk Hilversums besluit. Het programma bestaat al sinds begin jaren tachtig en Boonman presenteert het vanaf 2006. De laatste uitzending oude stijl zal 16 december zijn.

Er komt volgens Boonman op vrijdagmiddag een nieuw politiek programma en Boonman zal ook op de andere weekdagen te horen blijven. “Het is sowieso een wonder dat ik zo lang heb overleefd in Hilversum,” zegt hij.

Bekijk meer van

Kees Boonman Kamerbreed

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.