— vrijdag 19 juni 2015, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Veranderingen bij Zilveren Camera

Om de Zilveren Camera toekomstbesteding te maken worden er een aantal verandering doorgevoerd. De afgelopen tijd had de Stichting van de ZC het moeilijk. Vanwege geldgebrek moest het prijzengeld omlaag, werd het sponsordiner afgeschaft en moest zelfs worden beknibbeld op gratis drank tijdens de uitreiking. "We hebben een budget van ongeveer een ton”, zegt bestuursvoorzitter Marcel Molle. "Daarmee financieren we de uitreiking, de tentoonstelling, de organisatie en jureringssysteem. Dat is krap.”

Molle kondigde aan dat de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Camera voortaan niet meer plaatsvindt in Fotomuseum Den Haag maar in Museum Hilversum. Ook verandert de naam van de prijs in ‘Canon Zilveren Camera’. Er is met Canon een langdurige verbintenis aangegaan als sponsor en ook van de gemeente Hilversum ontvangt de Zilveren Camera steun. “Zo’n fundament is nodig, je wilt niet telkens opnieuw op zoek naar sponsors.”

De aanpassingen in de fotowedstrijd bestaan uit het weer invoeren van de categorie ‘dagelijks nieuws’, zodat meer regionale fotografie terugkomt in de wedstrijd. Ook wordt de categorie ‘buitenland documentair’ toegevoegd. En tenslotte wil Molle de categorie ‘Zilveren Camera van de Maand’ invoeren. “Fotografen kunnen tien keer per jaar beeld insturen. Een professionele jury maakt een shortlist met de beste foto’s waar het publiek op stemt. De winnende beelden doen mee in de eindronde.” Meer bij NRC

Bekijk meer van

Zilveren camera Marcel Molle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.