data als kans

— maandag 29 mei 2017, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Van Thillo over vertrek en transformatie van De Persgroep

© Evert Elzinga / ANP

Christian van Thillo, topman van De Persgroep, verwacht niet een ceo van 70 jaar oud te zullen worden. Dit zegt hij in een zaterdag gepubliceerd interview met de Belgische zakenkrant De Tijd. Laatste wijziging: 29 mei 2017, 09:23

Van Thillo staat al 27 jaar aan het roer van de Belgische uitgever en heeft in die tijd via grote overnames, zoals van Nederlandse media, het concern enorm uitgebreid. Op de vraag of hij een leeftijd in gedachten heeft om te vertrekken is hij duidelijk. “Pfff, als ik er één uitspreek, worden de mensen hier al zenuwachtig. Maar als ik het vertaal naar de periode waarin ik denk dat het mogelijk moet zijn om het gros van de transformatie door te voeren, dan zou ik zeggen: vijf jaar.”

Met transformatie doelt Van Thillo op de digitale transformatie van het bedrijf. 80 procent van de investeringen die De Persgroep doet, gaat daar naar toe. Want “online heb je wel de kracht van het netwerkeffect. Wij bereiken met onze websites 4,7 miljoen mensen van wie we data verzamelen. We kunnen hen doorverwijzen naar andere diensten die hen mogelijk interesseren. [...] Omzet in offlinemedia, met een winstmarge van pakweg 10 procent, vervangen we nu door een kleinere digitale omzet, maar dan wel met een marge van 40 procent.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.