banner persveilig

— donderdag 24 december 2015, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Van Erp en Sterken lanceren Mynd

Journalisten Barbara van Erp en Femke Sterken lanceren een nieuw online magazine: Mynd, ‘voor je dagelijkse dosis psychologie’. Na het succes van hun eerste online avontuur Me-to-We, voor jonge ouders, vonden ze het tijd voor iets nieuws. Het magazine is te bekijken via Mynd.nu en wordt zondag officieel gelanceerd.

Mynd biedt zelfhulpverhalen, en persoonlijke verhalen van de redactie, die vooralsnog grotendeels uit de vertrouwde gezichten van Me-to-We bestaat. Van Erp: ‘Ik heb een feuilleton van zes afleveringen geschreven over hoe het voelt om op een pijnlijke manier ontslagen te worden. Femke (Sterken, red.) doet dat over afvallen. Vala (Van den Boomen, red.) over haar recente scheiding.’ Als het gaat lopen, wil Van Erp het team uitbreiden.

Freelancers Sterken en Van Erp startten in 2014 het online magazine Me-to-We, dat in een jaar tijd groter werd dan alle mamabladen bij elkaar. De site trekt maandelijks zo’n 350.000 unieke bezoekers. Inmiddels willen ze niet meer iedere dag alleen maar over kinderen schrijven, dus bedachten ze Mynd. ‘We hadden nog energie genoeg en dachten: laten we er nog een site naast zetten’, zegt Van Erp.

Mynd wordt gefinancierd uit de opbrengsten van Me-to-We, dat veel omzet haalt uit advertentie-verkoop. De investering zit ‘m vooral in redactiewerk. ‘Verder is het heel low-cost’, zegt Van Erp. ‘De site heb ik zelf gebouwd. Het geld zit in de schrijvers, die betalen we netjes. Dat vind ik heel belangrijk. Ik ben zelf ook freelancer.’

Naast Me-to-We en Mynd, heeft het duo plannen voor nog drie online vrouwentitels. Van Erp: ‘Dat kan best snel gaan. We zijn in gesprek met een investeerder en ik verwacht dat het begin januari rond komt. We willen een online uitgeverij worden, zoals je ook tijdschriftuitgeverijen hebt.’ Van Erp en Sterken willen straks voor elke afzonderlijke titel een hoofdredacteur aannemen. Zelf zullen ze blijven schrijven en als ‘vliegende hoofdredacteuren’ fungeren, die tussen de titels door laveren.

Lees ook het persoonlijke verhaal dat Barbara van Erp schreef over de start van Me-to-We.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.