— maandag 31 mei 2010, 09:01

Vakbonden VRT dreigen met actie

Het blijft rommelen bij de Belgische publieke omroep VRT. De vakbonden eisen meer duidelijkheid over de besparingen en dreigen anders het werk neer te leggen op 9 juni, vier dagen voor de verkiezingen. Indien de staking doorgaat, is er een grote kans dat de verkiezingsprogramma's op radio en televisie die dag niet kunnen uitgezonden worden. De VRT moet tegen eind volgend jaar 65 miljoen euro extra besparen, maar de vakbonden hebben een alternatief kostenreductieplan van 38,2 miljoen euro. Dat leidde tot een compromis van 42,7 miljoen euro, maar het resterende bedrag kan volgens de vakbonden niet worden gevonden zonder de openbare omroep af te bouwen. Vandaag buigt de raad van bestuur van de VRT zich opnieuw over het besparingsplan. Meer bij Express.be / De Tijd

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.