training eu starters

— woensdag 15 maart 2017, 09:11 | 0 reacties, praat mee

UNESCO roept fotografen op werk in te zenden

ANP

De Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) heeft professionele fotografen uitgenodigd om werk in te zenden dat illustreert hoe journalisten worden gehinderd in het uitvoeren van hun werk. Veiligheid van (foto)journalisten en het onbestraft blijven van misdaden zouden in dat werk centraal moeten staan. Laatste wijziging: 15 maart 2017, 09:14

UNESCO stelt op basis van eigen cijfers dat in de afgelopen tien jaar 827 journalisten tijdens hun werk zijn gedood. Gemiddeld komt er elke vier dagen een journalist om; de daders worden zelden gevonden of bestraft. De foto’s worden gebruikt in de campagne om de straffeloosheid van zulke misdaden aan de kaak te stellen en te bestrijden.

Er is geen sprake van een klassieke fotowedstrijd met één winnaar. UNESCO koopt rechten op ‘winnende’ foto’s en zal ze in toekomstige campagnes en promotiemateriaal inzetten. Een fotograaf kan maximaal 12 foto’s insturen. Details staan op de UNESCO-website. De inzendtermijn sluit op 15 april 2017.

Bekijk meer van

UNESCO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.