— dinsdag 18 september 2012, 13:15

Rechter verbiedt toplessfoto’s Kate

Het Franse blad Closer mag de toplessfoto's van Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, niet verder verspreiden. Dat heeft de Franse rechter besloten. Ook moet het blad de foto's verwijderen. Alle afdrukken moeten binnen 24 uur aan het koninklijk stel worden gegeven. De rechter legde een dwangsom op van 10.000 euro voor iedere dag dat ze nog niet zijn overgedragen. De prins en zijn vrouw dienden maandag officieel een aanklacht in, omdat naar hun mening hun privacy is geschonden. Ook willen ze dat het Franse blad Closer uit de handel wordt genomen en ze willen de foto's hebben om verdere verspreiding te voorkomen. Al wordt dat laatste moeilijk. De foto's zijn al door diverse buitenlandse sites geplaatst en ook door een Italiaans tijdschrift en de Ierse krant Irish Daily Star. Van die krant is maandag wel hoofdredacteur Michael O'Kane op non-actief gezet. O'Kane is volgens uitgever Independent Star geschorst, terwijl wordt onderzocht waarom hij heeft besloten de foto's te plaatsen. Alan Shatter, de Ierse minister van Justitie, heeft inmiddels laten weten de privacywetgeving onder de loep te nemen. Meer bij BBC I / II / The Guardian

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.