— vrijdag 21 maart 2014, 14:31

Twitterblokkade Turkije te omzeilen

UDPATE De blokkade van Twitter in Turkije die premier Recep Tayyip Erdogan gisteravond heeft ingesteld, blijkt makkelijk te omzeilen. Het aantal tweets van Turkse twitteraars is er sinds de blokkade niet minder op geworden, schrijft de Turkse krant Hürriyet Daily vandaag. Een Turkse rechtbank heeft Twitter geblokkeerd. Turkije had Twitter eerder gevraagd om bepaalde tweets te verwijderen maar dat is niet gebeurd. De meeste gebruikers krijgen een melding te zien waarin wordt verwezen naar de rechterlijke uitspraak. De blokkade volgt na de dreiging van de premier om Twitter aan te pakken na beschuldigingen van corruptie. Op videosite YouTube verscheen een geluidsopname waarop te horen zou zijn hoe Erdogan zijn zoon vertelt dat hij grote sommen geld in veiligheid moet brengen. Gebruikers van Twitter hadden tweets geplaatst met links die hiernaar doorverwezen. De ban ging om middernacht in. Het is onbekend hoe lang de blokkade zal duren. Erdogan heeft in verband met de corruptiezaak eerder deze maand ook al gedreigd om Facebook en YouTube te blokkeren. Meer bij Reuters / BBC / Time

Bekijk meer van

Twitter Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.