— maandag 8 augustus 2022, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Twitteraccount van Jan Roos geschorst na tweet over Pride

Een uitzending van RoddelPraat in augustus 2021 met Jan Roos (links), Vonneke Bonneke en Dennis Schouten (rechts). - © YouTube

Het Twitteraccount van Jan Roos is in ieder geval tijdelijk geblokkeerd, vermoedelijk na een tweet waarin Roos 'iedereen veel plezier wenst die homo's gaat kijken', refererend naar de Amsterdam Pride die zaterdag plaatsvond. Laatste wijziging: 8 augustus 2022, 08:22

Tegenover het ANP laat Roos weten dat hij geen opheldering heeft gekregen over waarom zijn account (tijdelijk) is opgeschort, maar bevestigt in ieder geval dat hij geen toegang meer heeft tot zijn account.

‘Ik wens iedereen die gaat homo’s kijken veel plezier vandaag’, schreef hij zaterdagmiddag op Twitter. Daarop reageerde iemand dat Roos weer ‘roddels’ de wereld in kon sturen en kan doen ‘alsof het journalistiek knap werk is’. Daarop reageerde de presentator van de YouTube-show ‘Roddelpraat’ met de tekst ‘ga eens dood joh’. Zelf heeft Roos geen verklaring over waarom zijn account geblokkeerd is, behalve dat ‘dit is wat woke doet’.

‘Voor het eerst in drie jaar kon ik in mijn eigen stad weer eens lekker ‘homo’s gaan kijken’, zoals Jan Roos zijn Twittervolgers o zo vriendelijk toewenste’, zo schreef NRC-columnist Frank Huiskamp als reatie op de tweet van Roos in zijn column die maandag in de krant verscheen.

Het is niet de eerste keer dat Roos en zijn collega Dennis Schouten, met wie hij ‘Roddelpraat’ maakt, in de ban terecht komen op social media. In juli werd het duo de toegang tot hun YouTube-account ontzegd wegens ‘cyberpesten’. Daardoor konden zij een week lang geen nieuwe video’s uploaden. Het duo werd uitgesloten voor een Televizier-prijs, omdat de organisatie van Televizier van mening is dat Roddelpraat ‘(kwetsbare) groepen en personen in de samenleving consequent in een hoek zet en beledigt’.

Bekijk meer van

twitter Roddelpraat Jan Roos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.