data als kans

— donderdag 1 september 2022, 15:21 | 0 reacties, praat mee

Twitter test nieuwe functie om tweets na publicatie te bewerken

© Twitter

Twitter test momenteel een nieuwe functie waarin het mogelijk wordt om een tweet na publicatie aan te passen. Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar voor abonnees van Twitter Blue. Laatste wijziging: 1 september 2022, 17:47

In deze test is het tot dertig minuten na publicatie van de tweet mogelijk om deze nog aan te passen, meldt Twitter in een persbericht. Bewerkte tweets zullen verschijnen met een icoon, tijdstempel en label zodat het voor lezers duidelijk is dat de originele tweet is aangepast. Als je op het label klikt, gaan lezers naar de bewerkingsgeschiedenis, met eerdere versies van de tweet die meer context bieden.

‘Zoals bij elke nieuwe functie, test Twitter ‘Edit Tweet’ met een kleinere groep om te helpen met het opsporen van mogelijke problemen en deze te identificeren om ze vervolgens op te lossen voordat het wordt gedeeld met het grote publiek’, aldus Twitter. In de VS kost Twitter Blue nu 4,99 Amerikaanse dollar per maand. Het is onduidelijk of de functie later ook beschikbaar wordt voor gratis leden van Twitter.

Plannen voor een edit-functie hingen al een tijdje in de lucht. In april, toen plannen concreet leken te worden, stelde productmanager Jay Sullivan dat de functie “veilig” geïntroduceerd zou worden.

Een edit-functie opent volgens journalisten en gebruikers een doos van Pandora. Mensen zouden tweets kunnen aanpassen op basis van kritiek of kwaadwillend de hele betekenis omver gooien. Een half uur is daarvoor misschien te weinig tijd.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.