basis naar compleet

— woensdag 27 juli 2022, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Twitter gaat met minder kantoorruimte door, sluit kantoor in Utrecht

Twitter gaat wereldwijd zijn kantoorruimte verkleinen nu een groot deel van de werknemers nog altijd in elk geval deels thuis werkt. Zo sluit het bedrijf kantoren in thuisbasis San Francisco, waar Twitter meerdere kantoren had, maar ook bijvoorbeeld in Seoul, Osaka, Madrid, Hamburg en Utrecht. Verder gaat het socialemediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren. Laatste wijziging: 27 juli 2022, 16:23

Twitter gaat wereldwijd zijn kantoorruimte verkleinen nu een groot deel van de werknemers nog altijd in elk geval deels thuis werkt. Zo sluit het bedrijf kantoren in thuisbasis San Francisco, waar Twitter meerdere kantoren had, maar ook bijvoorbeeld in Seoul, Osaka, Madrid, Hamburg en Utrecht. Verder gaat het socialemediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren.

De hele operatie moet een kostenbesparing opleveren voor Twitter, al gaat dat mogelijk wel enkele jaren duren. Kantoorruimtes worden pas verlaten als het huurcontract is afgelopen. Ontslagen vallen er niet bij de berichtendienst. Als een kantoor dicht gaat en er geen ander Twitter-kantoor in de buurt is gaan de werknemers volledig vanuit huis werken, laat Twitters personeelsdirecteur Dalana Brand weten.

De stap van Twitter is een nieuwe kostenbesparing nadat het bedrijf in mei aankondigde voorlopig geen nieuw personeel aan te trekken. Ook zou het bedrijf minder aan marketing gaan doen en moesten de kosten voor zakenreizen worden teruggebracht.

Tegelijkertijd is Twitter een van de eerste bedrijven die conclusies verbindt aan het eigen ruime thuiswerkbeleid. Al in midden 2020 kondigde het socialemediabedrijf aan dat werknemers voor altijd vanuit huis kunnen blijven werken. Dat betekent dus wel dat er veel kantoorruimte vrij komt en kan de markt daarvoor op zijn kop zetten.

Bekijk meer van

Utrecht Utrecht Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.