— vrijdag 20 september 2019, 13:25 | 0 reacties, praat mee

Twitter blokkeert accounts van Saudische staatsmedia

Twitter heeft vrijdag wereldwijd duizenden accounts geblokkeerd. Daar zitten ook accounts bij van Saudische staatsmedia en het account van een voormalige adviseur van het Saudisch koningshuis die een jaar geleden is ontslagen vanwege zijn vermeende rol bij de moord op Washington Post-journalist Jamal Khashoggi.

In totaal gaat het om zes accounts van Saudische staatsmedia. Twitter geeft aan dat de regels over manipulatie zijn overtreden. “Ze presenteerden zich als onafhankelijke journalistieke media terwijl ze verhalen tweetten die gunstig waren voor de Saudische regering.”

Ook is het account van een voormalige adviseur van het Saudisch koningshuis geblokkeerd. Het gaat om het account van Saud al-Qahtani, een top-medewerker van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, meldt Reuters.

Daarnaast werden duizenden accounts in de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte geblokkeerd vanwege hun pro-Saudische boodschappen richting Iran en Qatar.

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Jamal Khashoggi

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.