— maandag 31 augustus 2015, 11:12 | 1 reactie, praat mee

Twintig jaar NOS Radio 1 Journaal

Koen Suyk / ANP

Op dinsdag 1 september staat het NOS Radio 1 Journaal met twee speciale uitzendingen stil bij zijn twintigjarig bestaan. Oud-presentatoren schuiven aan om vaste presentatoren af te lossen. Tussen 6:00 en 7:00 presenteren Frederique de Jong en Marcel Oosten, om het uur erop te worden afgelost door Clairy Polak en Menno Reemeijer. Het laatste uur wordt verzorgd door Rob Trip en Suzanne Bosman.

Om de jubileum-uitzendingen ook nog wat nostalgisch aan te kleden wordt gebruik gemaakt van oude tunes en jingles en zal er aandacht zijn voor belangrijke nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen twintig jaar.

De middaguitzending duurt een half uur langer en wordt tussen 16:00 en 17:00 uur gepresenteerd door Lara Rense en Max van Weezel, waarna de presentatie in het laatste uur door oud-gedienden Lucella Carasso en Govert van Brakel wordt overgenomen.

Bekijk meer van

NOS Radio 1 Journaal

Praat mee

1 reactie

richard van den brink, 1 september 2015, 09:17

20 jaar Radio 1 Journaal, maar wat nu wordt verzwegen, is dat met het afdanken van Frederique de Jong en Marcel Oosten gekozen wordt voor entertainment in plaats van journalistiek. Jarenlang was ik prettig verbaasd over het hoge niveau van eerst Lara Rense (verhuisd naar de middag) en nu Frederique en nog steeds Marcel. Zij moeten plaatsmaken (als ik goed heb begrepen contre coeur) voor meer frivoliteit. Het is dus helemaal geen tijd voor feest, maar voor ernstige kritiek op deze vervlakking. Alleen maar in een verdwaasde poging meer publiek te trekken. Jammer.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.