— maandag 6 mei 2019, 08:39 | 0 reacties, praat mee

15.000ste uitzending voor Met het Oog op Morgen

Presentatoren vieren in 2016 het40-jarig jubileum van Met het Oog op Morgen - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Komende vrijdag wordt de 15.000ste uitzending van Met het Oog op Morgen uitgezonden, live vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch. Laatste wijziging: 6 mei 2019, 08:50

Het late night-programma van NPO Radio 1 is sinds de eerste aflevering in 1976 weinig veranderd. Nog steeds start elke uitzending met Gute Nacht Freunde, “buiten is het 10 graden, binnen zit…” en een persoonlijke opening van de presentator.

Volgens de NOS lagen de tientallen presentatoren die Het Oog gepresenteerd hebben, veelal nachten te peinzen over de inhoud van die opening. De opening is een cruciaal onderdeel van het programma, volgens redactiechef Marion van de Wouw. “Het Oog is een journalistieke personalityshow: de toon van de presentator kleurt de uitzending.”

Vrijdag bepalen voor één keer niet de presentatoren de start van Het Oog, maar de luisteraar. Je moet dan wel je opening mailen naar speciaal.oog@nos.nl. Het mag overal over gaan, maar bij voorkeur gaat het wel over de actualiteit. De presentatoren van Het Oog kiezen de beste inzending uit die 10 mei vanaf 23.00 uur op NPO Radio 1 te horen zal zijn.

Bekijk meer van

Met het Oog op Morgen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.