— dinsdag 28 augustus 2012, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Twintig jaar Argos-journalistiek

Het radioprogramma Argos, waarin met hoogstaande onderzoeksjournalistiek achtergronden bij het nieuws worden belicht, bestaat 20 jaar. Op 9 oktober werd de eerste Argos uitgezonden, rond de mislukte overname van vliegtuigbouwer Fokker door het Duitse DASA-concern. Om de aanstaande verjaardag te vieren wordt aan luisteraars gevraagd hun beste Argos ooit te kiezen. Daar moet dan een top 20 uitrollen. De absolute winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Desmet Amsterdam 'gedeconstrueerd', met waar mogelijk reacties van originele hoofdrolspelers. De makers achter Argos stellen dat betrouwbare onderzoeksjournalistiek belangrijker is dan ooit. "Steeds vaker is informatie gestuurd door voorlichters en spindoctors. Of het zijn oncontroleerbare beweringen op internet. Argos is een baken in deze stroom van (des-)informatie." De verjaardag heeft nog een lichtpuntje: Argos maakt per 19 september de sprong naar televisie, waarbij de eerste uitzending over 'medialogica' gaat. Meer bij Argos

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.