word studentlid

— dinsdag 6 april 2021, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Twentse fotograaf belaagd door beveiligers vaccinatielocatie GGD Enschede

Twentse fotograaf belaagd door beveiligers vaccinatielocatie GGD Enschede

Fotograaf Cees Elzenga, aan de slag voor Twentsche Courant Tubantia, is vrijdag lastig gevallen door drie bewakers van een GGD priklocatie in Enschede. Ze probeerden hem tegen de grond te werken en eisten dat hij opnamen zou wissen. De politie heeft Elzenga ontzet. Er zijn geen beelden gewist, meldt Tubantia.

Elzenga heeft melding gemaakt van het incident bij PersVeilig en overweegt aangifte te doen. Vandaag overlegt hij daarover met de politie.

De fotograaf wilde vrijdag binnen in de priklocatie fotograferen, maar dat mag niet. Dan maar een foto van de lege parkeerplaats, ook wel passend bij een verhaal over dat er afgelopen week nauwelijks gevaccineerd werd. Op 50 meter van de ingang legt hij dat beeld vast.

Beveiligers zien dat en zijn er niet blij mee. Met drie man stappen ze op de fotograaf af. Ze eisen dat hij de beelden wist. Elzenga weigert. Ze bellen de politie. Na een minuut of tien wachten proberen ze ineens Elzenga tegen de grond te werken. Dat lukt niet. Ze houden hem wel vast.

Kort daarop arriveert de politie die Elzenga ontzet. Een dag later kan Elzenga er nog altijd niet over uit. De schade valt mee, hij heeft een zere vinger en ‘een deuk in mijn ego’, maar de fotograaf is vooral uit het veld geslagen.

Meer bij Tubantia.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.