— woensdag 14 december 2011, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Tweede dag uitdeelactie kranten

Vandaag worden er ook weer gratis kranten uitgedeeld in het kader van de NVJ-acties voor een betere cao voor dagbladjournalisten. Nadat dinsdag al het Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, BN/De Stem, Provinciale Zeeuwse Courant, Leeuwarder Courant en de Gooi- en Eemlander onder andere op stations dagbladen uitdeelden is het vandaag de beurt aan Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad en het Limburgs Dagblad/De Limburger. Donderdag start mogelijk de internetactie waarbij nieuwsartikelen niet meer worden ververst. Deze actie kan niet overal op bijval rekenen. Angelina Schoonewille, de directeur van De Twentsche Courant Tubantia: "We zitten als bedrijf in een verschrikkelijk moeilijke tijd en ik vind het niet verstandig en zeer risicovol om nu actie te gaan voeren. Daar sta ik niet achter. Het is een conflict tussen de NDP en de vakbond NVJ, maar wij zijn er nu als bedrijf een onderdeel van geworden. De bezoekers van de website gaan daar nu iets van merken. Ik vraag me af als je naar de vier punten kijkt waar journalisten nu actie om voeren of dat wel in verhouding staat tot de actie. Ik vind van niet. Wij geven als werkgever terug aan de NDP dat we vinden dat er weer onderhandeld moet worden." Donderdag om 12.00 uur verstrijkt ook het ultimatum van de NDP, dan wordt het al gedane werkgeversbod van tafel gehaald.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.