— woensdag 10 augustus 2011, 09:28 | 0 reacties, praat mee

HDC Media blij met arrest hof Leeuwarden

HDC Media sluit zich aan bij een groeiende groep uitgevers die nieuwssites gaan aanpakken die zonder toestemming of vergoeding artikelen van kranten en tijdschriften overnemen. "Nieuws is niet gratis", aldus directeur Tim Klein van HDC Media. HDC Media en de andere uitgevers zien kansen om de nieuwssites aan te pakken nu het gerechtshof in Leeuwarden heeft bepaald dat alleen korte, feitelijke berichten zonder toestemming overgenomen mogen worden. Voor berichten waar door journalisten eigen informatie aan is toegevoegd, geldt dit niet langer. "We worden voortdurend geconfronteerd met schendingen van het auteursrecht. Dit arrest is buitengewoon positief voor ons", aldus Tim Klein. Ook adjunct-hoofdredacteur Peter Hovestad van de Gooi en Eemlander is blij met de uitspraak. "Wij hebben vorige week nog drie brieven gestuurd naar lokale sites die in onze optiek schaamteloos artikelen van ons hebben overgenomen. Wij zien dit als diefstal. Wij hebben een paar honderd mensen in dienst om het nieuws te vergaren. Er zijn zelfs sites die bijna alleen maar artikelen van ons overnemen. Wat is dan je bestaansrecht?" Meer bij de Gooi en Eemlander

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.