website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twee Syrische journalisten gedood in Syrië

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op dinsdag 27 november 2018, 08:33

Nieuws Onbekende mannen hebben de prominente radio-journalist Raed Fares en fotograaf en Hamoud al-Jnaid doodgeschoten toen zij in Kafranbel, in het westen van Syrië, verslag wilden doen van een protestactie. Dat hebben diverse media bevestigd.

Fares is oprichter van het onafhankelijke radiostation Radio Fresh en van het Kafranbel Media Center. al-Jnaid werkte ook voor het radiostation.

Ze zaten in de auto en waren onderweg van het radiostation naar de plek waar de protesten plaatsvonden toen een busje met getinte ramen achter ze aan kwam rijden. Dat vertelt Radio Fresh-collega Ali Dandoush, die ook in de auto zat met de twee journalisten. Toen de auto stopte, stopte het busje ook en kwamen er drie mannen met machinegeweren uit die begonnen te schieten. al-Jnaid was op slag dood, Fares overleed later in het ziekenhuis. Volgens Dandoush ontving Radio Fresh de laatste twee maanden meerdere doodsbedreigingen.

Syrië is nog steeds een van de gevaarlijkste landen voor journalisten om te werken. Sinds de oorlog begon zijn er zeker 124 journalisten gedood, meldt het Committee to Protect Journalists (CPJ). Meer bij CPJ

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.