— vrijdag 14 juni 2013, 11:29

Turkse zender met sluiting bedreigd

De Turkse zender Hayat TV wordt met sluiting bedreigd. Volgens de radio en televisieautoriteit RTUK zou Hayat TV geen vergunning hebben. In een open brief stelt de coördinator van de zender Mustafa Kara dat dit niet klopt. Ze hebben vergunning om via satelliet uit te zenden. Onlangs zijn de regels veranderd en wacht de zender nog op goedkeuring van RTUK om via satellliet te kunnen blijven uitzenden. Tot die beslissing is gevallen, mocht Hayat TV blijven uitzenden. Volgens de zender wil RTUK nu op zijn besluit terugkomen vanwege de berichtgeving over de protesten in Istanbul en andere plaatsen in Turkije. Er zouden klachten zijn binnengekomen. Eerder kregen tv-stations al boetes opgelegd die kritisch verslag hebben uitgebracht van het politiegeweld bij de ontruiming van het Taksimplein.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.