— donderdag 12 maart 2009, 09:08

Turkse staat schrapt Darwin-artikel

Turkse studenten en docenten hebben geprotesteerd tegen de verwijdering van een artikel over Darwin uit een wetenschapsblad, dat door de Turkse overheid wordt uitgegeven. Daarnaast zou wetenschapsredacteur Cigdem Atakuman van het blad zijn ontslagen om het covernummer over Darwins evolutietheorie. De protesten zijn uit vrees dat de scheiding van religie en staat wordt bedreigd. Darwins theorie over de oorsprong van soorten, die 150 jaar geleden werd gepubliceerd, staat op gespannen voet met religieuze zienswijzen over het ontstaan van de wereld en de rol van een alwetende schepper daarin. Turkse studenten en docenten denken dat de regering liever een meer 'creationistische' visie via het blad verspreidt. Creationisme gaat uit van een groot ongezien plan met bewuste ontwerpkeuzes voor de wereld.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.