— maandag 1 februari 2010, 09:23

Turkije veroordeeld door EHRM

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM ) heeft Turkije veroordeeld tot het betalen van compensatie aan twintig journalisten voor het schenden van de vrijheid van meningsuiting. Het gaat in totaal om een bedrag van 40.000 euro. Turkije liet in 2001 vijf kranten sluiten en zette een tijdschrijftjournalist gevangen voor een artikelenreeks over, ironisch genoeg, de beroerde omstandigheden in Turkse gevangenissen. De journalist berichtte over een gewelddadige interventie door regeringstroepen in een gevangenis, waarbij dertig gevangenen om het leven kwamen. Persorganisaties hebben verheugd gereageerd op de veroordeling. Een woordvoerder van het Weense International Press Institute (IPI), dat de zaak bij het EHRM aanhangig maakte, stelt dat een land dat in onderhandeling is met de Europese Unie over toetreding, zich dient te houden aan democratische principes rond persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

Bekijk meer van

Turkije Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.