data als kans

— woensdag 9 januari 2019, 14:49 | 0 reacties, praat mee

Turks medium moet beschuldigingen ex-raadslid Rotterdam rectificeren

ANP/EPA Sedat Suna

De rechtbank Rotterdam heeft geoordeeld dat de Turkse krant Sabah beschuldigingen aan het adres van het voormalig Rotterdams gemeenteraadslid Turan Yazir moet rechtzetten. Sabah schreef dat Yazir lid was van de Gülen-beweging en stelde dat hij namen van Turken aan de Nederlandse politie doorspeelde. Sabah beschuldigde hem ook van oplichting.

Na publicatie van het artikel in maart 2017 werden de CDA-politicus en zijn gezin ernstig bedreigd via sociale media. Yazir trok zich na bedreigingen terug uit de gemeenteraad. De zaak tegen Sabah ging in juli vorig jaar al van start.

De rechtbank vindt dat Sabah op die laatste twee punten onrechtmatig heeft gehandeld. De rechter vindt de beschuldigingen aan het adres van Yazir niet onderbouwd en noemt het artikel “te scherp geformuleerd”. Wanneer Sabah niet overgaat tot rectificatie moet het een dwangsom van 25.000 euro betalen. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Sabah

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.