— donderdag 16 maart 2017, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Turkije laat Die Welt-correspondent Yücel niet vrij

Een demonstrant in Berlijn tijdens een demonstratie voor Yücels vrijlating | Clemens Bilan / EPA

Deniz Yücel, correspondent van het Duitse dagblad Die Welt, blijft vast zitten. Een Turkse rechtbank heeft een verzoek afgewezen de behandeling van zijn rechtszaak buiten de gevangenis af te wachten. Yücel wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terreurorganisatie, datamisbruik en het voeren van terroristische propaganda.

De journalist schreef voor Die Welt over de hack van het mailaccount van de Turkse minister van Energie (tevens een schoonzoon van president Erdogan). Yücel meldde zich begin feburari vrijwillig bij de politie voor verhoor, maar werd toen gearresteerd. In zijn afwezigheid werd zijn appartement doorzocht.

Er is veel protest geweest tegen Yücels arrestatie, van zijn hoofdredacteur Ulf Poschardt tot aan het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat heeft geen indruk gemaakt. De Turkse rechter besloot woensdag dat de artikelen van Yücel ‘de grenzen van de persvrijheid’ hebben overschreden. Meer bij NU

Bekijk meer van

Turkije Recht Deniz Yücel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.